Corona, hoe nu verder?

Corona heeft het dagelijkse leven behoorlijk in zijn greep!

Natuurlijk is het voor iedereen flink wennen. Nog maar een paar weken geleden had ieder zijn eigen ritme en dagelijkse bezigheden, waar nu veel gezinnen fulltime op elkaars lip zitten. Misschien heb je ondertussen je draai gevonden en heb je het dagritme al helemaal aangepast. Andere zwoegen nog even verder om alles in balans te krijgen. Corona covid19 wanneer stopt de crisis

Ik voel veel onzekerheid om me heen, het Corona virus heeft veel invloed op onze samenleving. Des ondanks geeft het ons ook een reality check; terug naar de basis, het voelen van hoe belangrijk gezondheid en (emotionele) veiligheid is. We leren opnieuw kijken naar de behoefte van ons zelf en onze naasten. We gaan weer met elkaar gesprek. De tijd lijkt soms letterlijk stil te staan. We kijken naar de natuur en zien de schoonheid. Ik merk zelf, nu ik op maandagochtend in alle rust in mijn tuin zit, welke geluiden en geuren mijn omgeving mij te bieden heeft. Mijn voelsprieten staan ‘aan’ en de behoefte om met mijn bloten voeten door het gras de lopen is groter dan ooit!

 

Maar het knaagt ergens in je buik;  is je gezin veilig? De angst voor je zwakke moeder en natuurlijk de vraag hoe het nu verder moet..

 

Maar hoe nu verder?

De situatie zal de komende weken nog niet veranderen. Misschien dat de regels strenger worden, maar een versoepeling zal volgens het kabinet nog niet gebeuren.  Dat is een moeilijk vooruitzicht. Je maakt je misschien zorgen en dat is logisch.

Er zijn ondertussen talloze berichten over wat je nu moet doen om zo ontspannen mogelijk deze crisis door te komen. Echter, al deze tips opvolgen geeft spanning! Laat alle tips en lijstjes van internet even los. Zoek je eigen ritme en kijk daarbij wat nodig is voor jou gezin. Is het belangrijk dat alles in strakke banen wordt geleid of past een losse dagindeling beter bij jullie? In deze tijd is er geen kant er klare oplossing, ook al zouden we die soms erg graag willen. Je kan best wat tips lezen, maar haal eruit wat bij je past. Houd de ontwikkeling en het welzijn van je gezin in de gaten en ontdek waar jullie allemaal van groeien en bloeien.

Ook met je kinderen is dit volgens mij de beste techniek. Als we ontdekken wat een kind nodig  heeft, om in deze situatie een sterke basis te ontwikkelen om zich veilig te voelen, dan is het aan ons volwassenen om de handen in een te slaan om met elkaar die omgeving te creëren. Toch?!

Ik gun het je

Ik gun je een periode van rust en reinheid. En ook al zal dat dan voornamelijk bestaan uit rust binnen vier muren, ik gun het je van harte. Als je je nu kunt ontspannen en je kunt aanpassen op jouw manier, dan kun je straks terugkijken op een bijzondere tijd in jullie leven. En reken er maar dat de rust van nu, jullie zal helpen om op een later moment de draad weer op te pakken!

Samen verslaan wij het Corona virus!

Intressante links: Gezinsondersteuning

Volg ons ook op Facebook

Call Now Button