De herfst is een overgangsperiode

De herfst is aangebroken en ook buiten is dit steeds meer zichtbaar. De wind blaast de bladeren van de takken en ‘s nachts wordt het al weer kouder. Met de verwarming alweer zachtjes aan en ik merk aan mijzelf dat ik meer behoefte heb aan warme thee en verse soep.

Het wordt donker, koud en stil. Misschien moet het licht zelfs al aan als je aan tafel gaat. Het planten- en dierenleven trekt zich terug. We keren gezamenlijk meer naar binnen. Wanneer de dagen langzaamaan steeds donkerder worden, is het tijd om te rusten en je naar binnen te keren. De herfst gaat over het loslaten van datgene wat wij niet meer nodig hebben of wat ons tegenhoudt. Zoals de boom haar bladeren laat vallen, langzaam één voor één naar de grond.

Zelf ben ik echt een op en top zomermens en heb dus ook altijd een beetje moeite met de seizoensverandering van zomer naar herfst. Niet alleen de kou, maar ook het feit dat de pepernoten alweer in de supermarkten liggen en de eerste kerstartikelen gesignaleerd zijn, is even schakelen. Tegen de tijd dat het winter wordt zie ik er meerstal de leuke dingen wel weer van in.

Herfst, de tijd om jezelf terug te trekken en te onthaasten!

Dit jaar heb ik mijzelf voorgenomen de herfst meer te ervaren en van de schoonheid die dit seizoen met zich mee brengt te genieten. De natuur trekt zich terug na een periode van bloei en openheid en maakt zich op voor de winter. In feite word je als mens bijna gedwongen hetzelfde te doen.

In plaats van afzetten heb ik besloten om deze periode veel meer mee te bewegen met de natuur. En na die beslissing ging ik ineens anders kijken naar de herfst; in mijn huis maak ik langzaam ruimte voor nieuwe dingen. Ik ben de kasten aan het opruimen en heb de kaarsjes voor ’s avonds weer uit de kast gehaald. Ook heb ik voor het eerst in een hele lange tijd weer eens een boek opengeslagen en heb volop inspiratie voor nieuwe dingen. Daarbij ben ik gedoken in het koken met de herfst en heb ik heerlijke gerechten met bijvoorbeeld pompoen klaargemaakt!

Herfst is de tijd om lekker tot jezelf te komen

Seizoenstip; Walnoot-Massage

De herfst brengt heerlijke vruchten en noten met zich mee. Deze kun je natuurlijk eten, maar sommige noten lenen zich er ook prima voor om mee te masseren! Bijv. de walnoot. Een walnoot-massage werkt ontspannend, brengt de aandacht naar het voelen/ zintuigen, stimuleert de bloeddoorstroming en is bovendien leuk om samen met je kind(eren) te doen!

– Rol de walnoot onder je voeten.
– Met korte rolbewegingen van boven naar beneden over je armen en benen laten gaan.
– Rol met de walnoot (bij elkaar) over de rug.

Interessante links: Bimbi gaat verhuizen! , Bijdragen aan de eerste stapjes van geluk

Call Now Button