De Kinderkookschool bij het Mamacafé in Maassluis

Op 26 februari 2020 was Bimbi’s Kinderkookschool te gast bij het Mamacafé in Maassluis. Zij hebben als doel om ouders te verbinden en te inspireren. Er zijn wekelijk momenten in Vlaardingen, Schiedam of Maassluis om elkaar te ontmoeten, ervaringen met elkaar te delen en elkaar te steunen indien wenselijk.  Ouders met pasgeborenen, zwangere of kleine kinderen zijn welkom.

Bimbi kinderkookschool MaassluisKoken met de allerkleinste

Omdat bij het Mamacafé de kinderen nog erg klein zijn, paste wij onze recepten aan op leeftijd. De meeste kinderen waren niet ouder dan vier jaar. Toch was het mooi om te zien dat veel kinderen al zelf van alles konden. Op het menu stonden ei muffins met spinazie, tomaat en een uitje. Ook kleurrijke spiesjes van winters fruit, bestrooid met kokos of hazelnootjes werden met plezier gemaakt. Kinderen mochten zelf roeren en spiesjes rijgen. Sommige kinderen konden ook de groente en fruit al helemaal zelf snijden.

 

Leer kinderen koken en gezond etenWat smaakte dat goed!

Een goede kok, proeft zijn eten en natuurlijk gebeurde dat ook. Er verdwenen stukjes fruit of wat gerapte kokos in de monden van de kinderen. Al snel begon de hele ruimte zich te vullen met de geur van muffins, waar je spontaan trek van kreeg. We eindigde de ochtend dan ook met het smikkelen van de zelfgemaakte gerechten. Wat een feest!

Kinderkookschool op maat

De Kinderkookschool bij het Mamacafé was een groot succes en dit jaar zullen we ook nog een keer in Schiedam te gast zijn. We koken graag op verschillende plekken en bij verschillende organisatie!

Wil jij ook de Kinderkookschool op je werk of bij een organisatie in de buurt? Wij maken graag kooklessen op maat! Voor meer informatie kan je mailen naar; info@bimbiondersteuning.nl

Interessante link : gezinsondersteuning
volg ons ook op Facebook

Call Now Button