Gezonde zonnebrand voor kinderen

Het wordt warmer en de zon steeds feller. De tijd breekt aan om jezelf en je kind(eren) in te smeren. De winkels profiteren er van, want alle zomerproducten worden voor de deur gezet. In de winter hebben we er geen zorgen over, maar in de zomer brandt de vraag weer. Want welke zonnebrandcrème moet je nou eigenlijk kiezen? Is er gezonde zonnebrand voor kinderen?

 

Angst voor de zon is onnodig

De zon is een van de bronnen van moeder Aarde. Onze relatie met de zon is wisselend De een is graag bruin en ligt uren in de zon, terwijl de ander er niks van moet hebben. We hoeven geen angst te hebben om in de zon te zijn, de zon maakt deel uit van het leven. Vitamine D is één van de belangrijkste vitamine die ons helpen gezond te blijven. Het reduceert de kans met 78% op het krijgen van kanker. Daarnaast speelt het een rol in de preventie van hart- en vaatziekten, verschillende auto-immuun ziekten, diabetes, overgewicht en depressies. Zonlicht is de bron het leven, waarom zou die dan ongezond zijn?

 

Synthetische zonnebrandcrème

En hoe veel je ook van de zon houdt, verbranden wil niemand. Het is niet alleen heel pijnlijk, maar ook zeer ongezond. Jammer genoeg zijn chemische zonnebrandolies en crèmes net zo ongezond of zelfs ongezonder. Ze bevatten stoffen die het hormonale systeem beïnvloeden en ontregelen. Bovendien maken ze de opname van vitamine D via de huid vrijwel onmogelijk.

 

De meeste zonnebrandcrèmes bevatten nano-deeltjes, die worden gebruikt vanwege de uv-werende werking. En dat is nog niet alles. In de meeste zonnebrandproducten vinden we een handje vol chemische ingrediënten die een potentieel gevaar vormen voor onze gezondheid.

 

Gezonde zonnebrand voor kinderen – Natuurlijke zonbescherming

Het allerbelangrijkste is dat je niet uren in de bloedhete zon ligt te bakken. Het is echt niet nodig en maakt de kans op verbranding alleen maar groter.

 

Om jezelf en je kinderen in te smeren kun je het best kiezen voor een natuurlijke zonnebrandcrème op basis van bestanddelen uit de natuur, zonder parabenen en onnodige chemische toevoegingen. Over het algemeen is het zo dat wanneer zonnebrandcrème een witte laag op de huid achterlaat, deze de minste nano-deeltjes bevat. Voor kinderen en baby’s ben ik zeer tevreden over de Lovea Sun Biologische Zonnebrand.

 

Oliën als natuurlijke zonbescherming

En wil je liever helemaal gaan voor een natuurlijk zonbescherming? Dan bieden de onderstaande oliën bescherming en voeden ook nog eens je huid. Belangrijk is wel dat je regelmatig smeert. Elk uur maar zeker elke twee uur is aan te raden.

 

– Rode frambozenpittenolie  factor 28 – 50
– Tarwekiemolie  factor 20
– Wortelzadenolie factor 38 – 40
– Macademia notenolie factor 6
– Ongemanipuleerde sojabonenolie factor 10
– Avocado olie factor 4 – 10
– Olijfolie factor 2 – 8
– Amandelolie factor 5
– Sesamolie factor 4
– Hennepzaadolie factor 6
– Jojobaolie factor 5
– Kokosolie factor 2 – 8

 

Call Now Button