Kindercoach in Maassluis

Het kan zijn dat je kind niet lekker in z’n vel zit en je er maar niet achter kunt komen wat daarvan de oorzaak is. Of misschien is er juist een hele duidelijke reden, zoals een scheiding of ziekte en weet je niet hoe je je kind daarbij het beste kunt ondersteunen. Kinderpraktijk Bimbi biedt een laagdrempelige vorm van begeleiding, speciaal ontwikkeld voor kinderen. Tijdens onze trajecten leren kinderen omgaan met diverse situaties en leren ze hun eigen kwaliteiten kennen, waardoor ze steviger in hun schoenen staan en lekkerder in hun vel zitten.

Klinkt dit bekend en zou je willen dat jouw kind weer zijn vrolijke eigen zelf is? Als kindercoach in Maassluis helpen wij kinderen in dergelijke situaties om er weer bovenop te komen. Vol zelfvertrouwen, zonder angsten en met een lach.

In deze maatschappij moeten onze opgroeiende kinderen zich al jong aanpassen om zo aan allerlei verwachtingen te voldoen. Vaak zien we dat kinderen door deze druk met zichzelf en hun omgeving in de knoop komen.

Hoe werkt kindercoaching?

Kindercoaching is het begeleiden van kinderen waarbij wij ons volledig richten op het kind en zijn of haar hulpvraag. Omdat ieder kind uniek is, met eigen ervaringen, emoties en ontwikkelingskansen zullen wij samen met het kind op zoek gaan naar de oorzaak. Samen bepalen we wat er tijdens de sessies gedaan wordt om het doel te bereiken: gesprekken, spelletjes, rollenspel, knutselen, tekenen, schilderen, een boek lezen of wandelen.

We werken hierbij met hoofd, handen, hart en zetten diverse materialen en werkvormen in, onderbouwd met duidelijke theorieën, eyeopeners en inzichten. Wij werken niet op basis van een standaard protocol, maar gaan we samen met jullie op zoek naar de beste oplossing voor de situatie.

 

Contact opnemen Bekijk tarieven

 

Hulpvragen vanuit het kind

Voor veel verschillende situaties kan kindercoaching een goede oplossing zijn voor een kind. Denk aan situaties waarin je kind zit met verdriet, emoties, angst, boosheid, rouwverwerking, slaapproblemen, een verstoord zelfbeeld, pesten, ziekte of lage weerbaarheid. In elk van deze situaties zal jouw kind zich niet top voelen. Merk je dit op? Dan kun je ons als kindercoach in Maassluis vragen. Vaak zien we dan één of meer van onderstaande hulpvragen naar voren komen:

  • Ik voel me vaak verdrietig en eenzaam
  • Ik word gepest op school en kan hier niet mee omgaan
  • Ik kan mijn emoties niet verwoorden, maar zou dat wel graag willen
  • Ik durf niet te spelen met anderen kinderen
  • Ik kan de scheiding van mijn ouders geen plekje geven
  • Ik heb last van boosheid en driftbuien en wil hier graag vanaf
  • Ik vind het lastig om in de spiegel te kijken en vind mezelf niet mooi

Kinderen en ouders samen coachen

Het welzijn van een kind wordt altijd beïnvloed door het gezin, vriendjes, school en vrije tijd. Daarom betrekken we ouders graag bij de coaching sessies wanneer we merken dat dit een wezenlijk verschil kan maken voor de ontwikkeling van jouw kind. We zullen altijd jouw kind centraal stellen, maar wij benaderen bij kindercoaching graag vanuit ieders perspectief. We laten het kind op eigen kracht ontwikkelen, maar bieden hem of haar bij ons een veilige, vertrouwde omgeving om hieraan te werken.

Vijf natuurgerichte principes

Bij Praktijk Bimbi werken wij op basis van de vijf natuurgerichte principes; energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding en psyche. Wij kijken naar de mentale, fysieke en emotionele situatie en streven ernaar om deze belangrijke elementen in balans en harmonie te brengen en te behouden. We gaan samen op zoek naar denk- en gedragspatronen en kijken hoe deze op een gezonde manier doorbroken en losgelaten kunnen worden.

 

Contact opnemen Bekijk tarieven

 

Kindercoach in Maassluis

 

Meer weten?

Wij staan altijd voor jullie klaar. Lees gerust meer over ons of bekijk de aanvullende informatie. Denken jullie dat kindercoaching een geschikte oplossing is voor de situatie van jullie kind? Vul gerust het contactformulier in als je graag in contact wilt komen met een kindercoach in Maassluis. Kinderpraktijk Bimbi helpt je graag verder.

Wij kunnen veel betekenen voor kinderen van 0 – 12 jaar en voor ouders. Bekijk gerust waar we jullie eventueel mee kunnen helpen.

Volg ons op Facebook

Contact opnemen Bekijk tarieven
Call Now Button