Kinderkookschool

In de kinderkookschool van Kinderpraktijk Bimbi leren kinderen alles over écht eten

 

Dé manier om kinderen gezond te laten eten is door ze zelf te laten koken. In onze Kinderkookschool gaan kinderen samen met hun ouders (of onder begeleiding van een andere volwassene) aan de slag met heerlijke en gezonde voeding. Geen pakjes, geen zakjes. Koken met alleen pure, verse en onbewerkte ingrediënten. Wedden dat ze hierna vaker in de keuken willen staan? En wat als het eten klaar is? Juist ja! Lekker samen opeten!

 

Bij de ouder en kind kooklessen hebben jullie echt even tijd voor elkaar. En zul je zien dat je dochter of zoon eigenlijk heel erg handig is in de keuken!

 

Kinderkookschool bij Bimbi in VlaardingenKinderen krijgen bij aanvang hun eigen koksmuts die ze mogen versieren. Iedereen krijgt wat te drinken, waarna er uitleg gegeven wordt over het gerecht dat bereid gaat worden. Dan is het tijd om aan de slag gaan. Op de tafel liggen verse producten en allerlei keukengerei. Tijdens het koken of bakken is er voldoende tijd om te kletsen en bij elkaar te kijken.

 

De kinderen leren zelf producten uitzoeken en herkennen. Waardoor ze ondervinden hoe belangrijk en leuk het is om zelf te koken. We koken met de producten van het seizoen en maken diverse gerechten voor het ontbijt, de lunch en het avondeten. Natuurlijk komen ook de toetjes regelmatig aan bod en maken we heerlijke (gezonde) taarten, koekjes en cakejes. Elke les staat er weer een nieuw gerecht of baksel op het menu!

 

We sluiten altijd af met (zelfgemaakte) limonade of een smoothie en voor de volwassenen is er koffie en thee naar keuze. Natuurlijk is er alle gelegenheid om te peuzelen van dat wat je gemaakt hebt. Liever mee naar huis nemen? Dat kan natuurlijk ook!

 

Praktische zaken
 • Ouder en kind kooklessen worden gegeven in onze praktijkruimte te Vlaardingen.
 • Alle kinderen zijn welkom vanaf 4 jaar.
 • Heeft je kind een allergie? Geef het aan, wij zullen er rekening mee houden.
 • Kooklessen duren ongeveer twee uur.

 

Investering

Kooklessen zijn per keer te boeken, maar je kunt ook een strippenkaart aanvragen.
Prijzen zijn inclusief drinken, ingrediënten, materialen en zijn voor 1 volwassenen en 1 kind. Een extra kind kost €15,-.

 • Eenmalige deelname: € 25,-
 • Strippenkaart 3x deelname: € 70,-

 

Aanmelden

Aanmelden kan via het formulier onderaan deze pagina.

 

Eerstvolgende data:
 • Woensdag 13 juli 2022 van 15.00 tot 17.00
 • Zaterdag 13 augustus van 11.00 tot 13.00
 • Zaterdag 10 september van 10.30 tot 12.30

 

 

Interessante link: Waarom gezonde voeding belangrijk is

 

 • Persoonlijke gegevens kind

 • Persoonlijke gegevens ouder(s)

 • * E-mailadres waar de factuur naartoe wordt gezonden
 • Bij de kooklessen wordt gebruik gemaakt echt kookgerij. Deelname is op eigen risico. BIMBI aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade of letsel als gevolg van onze activiteiten. Uiteraard is veiligheid erg belangrijk en zijn onze ruimtes en activiteiten afgestemd op kinderen.

  Tijdens onze trainingen worden soms foto’s of filmpjes gemaakt om eventueel op de social media of website van BIMBI te plaatsen. Geef hierboven aan of je wel of niet je kind herkenbaar in de foto's of video's wilt hebben.
Call Now Button