Vitamine C voor je immuunsysteem

Met een gezonde levensstijl kun je je natuurlijke afweersysteem ondersteunen. Vitamine C, ook wel ascorbinezuur, is een wateroplosbare vitamine die van groot belang is voor een goede weerstand. Daarnaast zorgt het voor gezonde botten, tanden, huid en bloedvaten. Verder is het onder andere nodig voor de vorming van bindweefsel, hormoonproductie en de opname van ijzer.
Drink water met Citroen voor extra vitamine c

Vitamine C wordt al eeuwen gebruikt tegen diverse gezondheidsklachten. Al in de 16e eeuw werd ontdekt dat citrusvruchten scheurbuik konden genezen. Een ontdekking die erg belangrijk is geweest voor de gezondheid van vele zeelieden en wat onze geschiedenis voorgoed veranderd heeft. Naar mijn idee ook een duidelijk bewijs van de werking van Vitamine C.

Er zijn dus een hele hoop gezondheidsredenen die ons vertellen dat voldoende inname van Vitamine C van cruciaal belang voor ons is. Dit geld voor volwassenen, maar ook zeker voor (kleine) kinderen.

“Zorg goed voor je lichaam. Het is de enige plek waar je altijd in zult wonen.”

 

Inname van voldoende Vitamine C

De RI (referentie Inname) vertel ons dat de aanbevolen hoeveelheid 75 milligram per dag is. Echter is dit over het algemeen helemaal niet genoeg. Volgens de orthomoleculaire geneeswijze wordt een dagdosering van 1000 mg gezien als minimale dosis. Iemand met een zwak afweersysteem; vaak verkouden, regelmatig de griep, veel infecties of andere gezondheidskwalen zou structureel een hogere dosis moeten nemen. Hoe zieker je bent, hoe meer vitamine C je lichaam kan opnemen. Je begrijpt dat je deze dosis nooit uit natuurlijke vormen kan halen. Je zou dan bijvoorbeeld 100.000 sinaasappels per dag moeten wegdrinken.

Daarom adviseer ik om structureel Vitamine C bij te slikken. Zoals je wellicht weet zijn er enorm veel verschillende soorten vitamine C op de markt. De één belooft nog beter te zijn dan de ander. Je hebt Vitamine C in pil-vorm, maar de meest goedkope vorm die goed werkt is Non-GMO ascorbinezuur poeder. Een heel goedkoop alternatief voor pillen. De meeste mensen kunnen deze zure vorm van vitamine C goed verdragen. Wees je er echter van bewust dat wanneer je poeder gebruikt je zelf aan de slag moet met het aantal mg, waar dit in pil-vorm al voor je is uitgerekend.

Wanneer je Vitamine C koopt in de winkel is het van groot belangrijk dat je een merk kiest die zo puur mogelijk is. Hoe meer hulpstoffen er zijn toegevoegd, hoe groter de kans dat je lichaam de Vitamine niet op neemt of deze zelf afstoot. Dit is bijvoorbeeld het geval bij bruistabletten en zijn dan ook sterk af te raden!

Veiligheid, wat gebeurd er als je er te veel van inneemt?

Dan gebeurd er helemaal niks, je plast het gewoon weer uit. Bovendien stopt je lichaam dan met het opnemen van vitamine C uit de darmen. Je lichaam is zelf dus zo slim, dat je nooit een overdosis kan binnenkrijgen. Bij een megadosis van dit vitamine kan het wel zo zijn dat je buik wat gaat rommelen. Je lichaam geeft dan aan dat je aan je maximale hoeveelheid Vitamine C zit. Het kan tot gevolgen hebben dat je lichte diarree krijgt, dat direct verdwijnt als je de inname van vitamine C omlaag brengt.

 

 

Vitamine C en Corona

Begin dit jaar deed Nederland in strijd tegen het Coronavirus een donatie van 106 miljoen Vitamine C pillen aan de ziekenhuizen in en rond Wuhan in China. Het ‘Xi’an Jiaotong University’ Ziekenhuis in China heeft de wereld alweer weken geleden laten weten dat zij extreme dosis Vitamine C via het infuus toedienen aan patiënten; “Alleen het gebruik van hoge doseringen vitamine C kunnen een sterk antioxidant effect hebben en ontstekingsreacties verminderen.” Studies vanuit de gezondheidsautoriteit laten zien dat Vitamine C de weerstand drastisch kan verhogen, waardoor het lichaam beter zou kunnen vechten tegen het virus.

Let op! Vitamine C is geen medicijn tegen het Coronavirus. Het kan helpen om je immuunsysteem te verhogen, waardoor je lichaam aansterkt. Ook preventief gebruik, zoals hierboven beschreven kan een positieve uitwerking hebben op de weerstand.


(Bron: http://2yuan.xjtu.edu.cn/Html/News/Articles/21774.html en https://www.seanet.com/~alexs/ascorbate/198x/smith-lh-clinical_guide_1988.htm)

 

 

Vitamine C-bommen

Naast het advies om dit Vitamine  bij te slikken blijft het natuurlijk belangrijk om zo veel mogelijk groente en fruit te eten waar veel vitamine C in zit. Ik heb daarom een aantal Vitamine C-bommen voor je op een rij gezet!
Vitamine c tijdens Carona

Rode paprika (rauw) – Guave – Peterselie – Kiwi – Papaya – Broccoli – Boerenkool – Zwarte bessen – Sinasappel – Citroen.

 

Heb je nog vragen over Vitamine C? Bij Kinderpraktijk Bimbi kun je terecht voor een uitgebreid persoonlijk advies.

interessante links:  Kinderkookschool
volg ons ook op Facebook

Call Now Button