Voeding

Orthomoleculaire ondersteuning van kind en gezin

 

Wat je eet, heeft invloed op je gedrag en stemming. Het brein in ons hoofd is één homp hersencellen. Het brein in onze darmen bevat ongeveer evenveel hersencellen als het brein van een kat en ligt als een dun laagje over de hele lengte van het darmstelsel. Dus is het niet zo gek dat slecht eten gepaard kan gaan met vervelende gevoelens zoals angst en depressie. We hebben lang gedacht dat een depressie in het brein ontstaat, maar er is steeds meer bewijs dat het in de darmen begint.

 

Voeding en de stemming van uw kindVoeding en stemming

Als ouder wil je opgroeiende kinderen een goede basis mee geven waar ze hun leven lang profijt van hebben. Want juist (jonge) kinderen zijn afhankelijk van voldoende voedingsstoffen. Niet alleen voor een gezond lichaam, maar ook voor gezonde hersenen. Daarnaast is het goed om te weten dat een aantal stoffen die in ons lichaam wordt gemaakt, je stemming kunnen beïnvloeden. Ze kunnen je somber, druk of juist vrolijk en ontspannen maken. Denk bijvoorbeeld aan neurotransmitter ofwel het gelukshormoon, dat in de hersenen prikkels overbrengt. Heb je voldoende van deze stoffen, dan voel je je blij, opgewekt en gelukkig. Maar bij een tekort (of juist een teveel) aan deze neurotransmitters kunnen klachten ontstaan. Deze kunnen variëren van slecht slapen, angsten en agressiviteit tot sombere gevoelens, prikkelbare darmen en pijn.

Voeding kan dus een hele positieve werking hebben op hoe wij ons voelen, maar ook op ons gedrag. Naast suiker en kleurstoffen kunnen ook alle geraffineerde producten (witte pasta, rijst, wit brood, koekjes en dergelijke) effect hebben op gedrag. Bij ADHD is het bijvoorbeeld wetenschappelijk aangetoond dat veel bewerkte en suikerrijke producten de klachten verergeren.

 

Wil je weten hoe voeding jouw kind of jullie gezin beïnvloed? Schiet het ontbijten er vaak bij in? Wil jij je kind met ADHD helpen zich beter te voelen doormiddel van de juiste voeding? Ben je inspiratieloos? Weet je niet meer wat je moet eten nu je kind allerlei allergieën heeft? Heb je moeilijke eters thuis of heeft je kind last van buikpijn zonder medische verklaring?

 

Bij orthomoleculaire ondersteuning gaan we samen kijken naar wat een gezonde leefstijl inhoud en begeleid ik jullie in een zo puur mogelijke keuze omtrent voeding, supplementen en leefstijl. Samen gaan we kijken naar goede voedingskeuzes en bied ik leuke en gemakkelijke recepten aan. We maken weekmenu’s die aansluiten op jullie situatie en zorgen ervoor dat het betaalbaar en leuk blijft. Lekker in je vel, begint bij lekker en gezond eten!

 

Ons voedsel zou ons medicijn moeten zijn en ons medicijn zou ons voedsel moeten zijn.

 

interessante links

 

Gezinsondersteuning
Kindercoaching

Call Now Button