Chiara van der Linden

therapeut & praktijkhouder

Augustus 2017 opende Chiara de deuren van Kinderpraktijk Bimbi in Maassluis.

In oktober 2020 verhuisde de praktijk naar een mooie locatie in Vlaardingen nabij het centrum om in de zomer van 2024 toch met de praktijk weer terug te verhuizen naar Maassluis. Ditmaal naar een ruimte die zij altijd al had willen hebben. Een groot monumentaal pand met karakter en historie. Met grote ramen, veel ruimte en diverse behandelkamers als plek waar iedereen zich welkom en gehoord mag voelen.

Chiara heeft voordat zij haar eigen praktijk opende op diverse plekken gewerkt. Begin twintig besloot zij uit haar comfortzone te stappen en langdurig in het buitenland te gaan wonen. Zij deed ontwikkelingshulp en gaf les aan de Haïtiaanse bevolking. Ze initieerde projecten, werkte samen met scholen, was getuigen van rituelen en maakte diverse reizen. Eenmaal terug in Nederland heeft ze verschillende rollen vervuld binnen het onderwijs en werkte zij in de kinderopvang als pedagogisch coach en beleidsmedewerker. Nu is ze werkzaam als coach en therapeut en heeft zich de afgelopen jaren verdiept in de natuurgeneeskunde. Al vanaf jongs af aan ervaart zij een grote liefde voor de kleinste mensen op onze aarde. Ze vindt het boeiend om de unieke individualiteit van kinderen waar te nemen.. Niet één kind is hetzelfde en er is niet één manier van opvoeden. Daarom draait het bij haar voornamelijk om bewust ouderschap.

In haar praktijk begeleidt zij gezinnen graag om vanuit eigen basis te groeien, te verwerken en sterker te worden. Dit doet ze al jaren vanuit een holistische visie: er is altijd een reden voor het gedrag van een kind. Hierbij kijkt zij naar de mentale, fysieke en emotionele situatie. Op basis van hoofd, hart en handen zet zij ervaringsoefeningen, materialen en werkvormen in, onderbouwd met duidelijke theorieën, eyeopeners en inzichten. Verbinding, begrip, gezonde voeding, ritme, warmte en omhulling, slapen, spelen en opvoeden vanuit je hart, staan hierbij centraal.

Chiara heeft zich gespecialiseerd in baby’s, de hechtingsfases en echtscheidingen. Waar de samenleving voornamelijk kijkt naar het kind, maakt Chiara graag de vertaalslag naar de boodschap. Het gedrag van een kind heeft altijd een boodschap voor ouders, opvoeders en zelfs de samenleving als geheel.