Werkwijze

Bij Bimbi vinden wij het individu erg belangrijk en bieden wij zo veel mogelijk hulp op maat. Wij kijken naar de mentale, fysieke en emotionele situatie en streven ernaar om deze belangrijken elementen in balans en harmonie te brengen en te behouden.

Bimbi werkt zo veel mogelijk op basis van de vijf natuurgerichte principes: energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding en psyche. Deze zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar, waardoor aandacht voor elk belangrijk is om een goede balans te verkrijgen.

Energie

Energie is de basis van ons leven en het functioneren van het menselijk lichaam. Elk systeem, elk orgaan, elke emotie en elke gedachte heeft een eigen energie. Er bestaan twee soorten energie;

Tastbare energie; Tastbare energie krijg je door te eten en verbranding van voedsel voor je lichaam.
Niet-tastbare energie; Bevindt zich in alles wat ‘niet zichtbaar’ is, denk bijvoorbeeld aan de ‘lege ruimte’ om ons heen, onze chakra’s en ons auraveld.

Het is belangrijk om beide vormen van energie in balans te houden voor een optimale energie huishouding en om goed te kunnen functioneren. Indien een blokkade de energiestroom afsluit, kunnen dan ook emotionele en fysieke klachten ontstaan. Het heeft daarom prioriteit om de geblokkeerde energie weer in beweging te brengen en/of energie toe te voeren. Zonder energie kan er namelijk geen genezing plaatsvinden.

Voeding


Een goede voeding is nodig om het lichaam te voorzien van voedingsstoffen die we nodig hebben om optimaal te functioneren. Als het lichaam onjuiste voeding krijgt, kan dat leiden tot ziekte.proefpakket

Naast de fysieke vorm van voeding is er ook een geestelijke vorm van voeding. Zo worden we door onze omgeving dagelijks gevoed door bijvoorbeeld uitdagingen, verwachtingen en overtuigingen. Geestelijke voeding kan echter ook vergiftigend werken, denk bijvoorbeeld aan oordelen en verwachtingen van anderen. Door je bewust te worden van belemmerende geestelijke voeding en deze op een andere manier te benaderen, zal er sneller genezing plaatsvinden.

Levenskunst


Fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten van een mens zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Het is daarom belangrijk om naast de fysieke gesteldheid, ook naar de emoties en gedragspatronen te kijken. Door bewust te worden van bepaalde belemmerende patronen die mogelijk het helingsproces beïnvloeden, kun je deze denk- en gedragspatronen veranderen. Het dus belangrijk op zoek te gaan naar deze patronen en te kijken hoe deze op een gezonde manier doorbroken en losgelaten kunnen worden.

Het is als een boompje planten met sterke wortels, want met deze basis zullen ze de sterkste stormen overwinnen.

Volg ons op Facebook
interessante link: Gezinsondersteuning

Call Now Button