Kinderen

Het kan zijn dat je kind niet lekker in het vel zit en je er maar niet achter kunt komen wat daarvan de oorzaak is. Of misschien is er juist een hele duidelijke reden, zoals een scheiding, trauma of ziekte en heeft je kind hulp nodig. Omdat wij met een divers team werken met verschillende behandelmethodes die zowel kortdurend als langdurig van aard zijn, kijk we graag met je mee wat passend is en op welke manier we de beste hulp kunnen bieden.

Rouwverwerking. Ziekte. Trauma. Buikpijn. Verdriet. Emoties. Slaapproblemen. Boosheid. Angsten. Gescheiden ouders. Zelfbeeld. Pesten. Weerbaarheid.

In deze maatschappij moeten onze opgroeiende kinderen zich al jong aanpassen om zo aan allerlei verwachtingen te voldoen. Vaak zien we dat kinderen door deze druk met zichzelf en hun omgeving in de knoop komen. Kinderen krijgen allemaal te maken met lastige situaties en soms heftige gebeurtenissen. Hierdoor kunnen zij uit balans raken en weten soms niet meer om te gaan met zichzelf of de situatie.

Omdat ieder kind uniek is, met eigen ervaringen, emoties en ontwikkelingskansen zullen wij samen met het kind op zoek gaan naar de oorzaak. Samen bepalen we wat er tijdens de sessies gedaan wordt om het doel te bereiken: gesprekjes, spelletjes, rollenspel, knutselen, tekenen, schilderen, een boek lezen of wandelen. We werken hierbij met hoofd, handen, hart en zetten diverse, materialen en werkvormen in, onderbouwd met duidelijke theorieën, eyeopeners en inzichten.

Kindercoaching/Kindertherapie
Is het begeleiden van kinderen waarbij wij ons volledig richten op het kind en zijn of haar hulpvraag op een praktische, laagdrempelige manier. Deze hulp heeft vaak een positieve invloed op een kind, waardoor het lekkerder in z’n vel komt te zitten en/of steviger in z’n schoenen komt te staan. We werken oplossingsgericht, laagdrempelig en vaak ook kortdurend.

Speltherapie
Is een effectief hulpmiddel om de (deels) gestagneerde ontwikkeling van het kind weer op gang te brengen bijvoorbeeld door sociale en emotionele problemen of traumatische ervaringen. Spelen is voor kinderen een hulpmiddel om uiting te geven aan hoe zij zich voelen en de wereld ervaren. Door te spelen kan het kind zich ontspannen, zijn gedachten en gevoelens uiten en verwerken en experimenteren met ander gedrag. We bieden het kind de mogelijkheid om nieuwe ervaringen op te doen, waardoor het emotioneel en cognitief nieuwe inzichten kan verwerven. We gaan een intensieve relatie aan met het kind, wat soms enkele sessies kan duren. Trajecten duren vaak langer en kunnen door kind en ouders al intensief ervaren worden.

Beeldende/kunstzinnige therapie
Deze therapie is bedoeld om genezings- of veranderingsprocessen in gang te zetten of te ondersteunen. Tijdens de Kunstzinnige Therapie (beeldend) wordt er gewerkt met de kunstzinnige technieken tekenen, schilderen en boetseren. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen, zoals pastelkrijt, houtskool, klei en verf.

Levensvragen, trauma’s, innerlijke processen of problemen worden voelbaar en zichtbaar in de loop van het kunstzinnig proces. Door middel van dit proces wordt het evenwicht in het kind hersteld en worden gezondmakende en zelf genezende krachten aangesproken.

We gaan een intensieve relatie aan met het kind, wat soms enkele sessies kan duren. Trajecten duren vaak langer en kunnen door kind en ouders al intensief ervaren worden.