Cursus “in contact met je baby”

Voor rust, ontspanning en een betere band met je baby.

Het ter wereld komen bij de geboorte kan voor baby’s een stressvolle ervaring zijn. Zij verlaten de veilige en warme baarmoeder en staan aan het begin van een nieuwe fase. Na de geboorte is contact, in het begin vooral aanraking, daarom heel belangrijk. Baby’s en jonge kinderen zijn erg gevoelig voor lichamelijk contact, aandacht en rust. Door positieve aanraking kun je op een liefdevolle manier overprikkeling van je baby voorkomen en leert je baby diep te kunnen ontspannen. Het geeft je baby begrenzing, omhulling van het lichaam en zorgt voor rust en ontspanning. Tijdens de yoga oefeningen versterk je je lichaam én je versterkt de band met je baby. Een mooi moment voor ouder en kind. Groot bijkomstig voordeel is dat de zintuigen van je kleintje geprikkeld worden, wat weer een positieve invloed heeft op de ontwikkeling. Tijdens deze cursus leer je babytaal verstaan, versterk je de band met je baby en ervaar je meer vertrouwen en kracht. En bovenal stimuleert het plezier tussen jullie beiden!

Inhoud van de cursus

De cursus is bedoeld voor ouders met een baby vanaf 2 maanden tot het kindje bijna gaat lopen. Er wordt aandacht besteed aan yoga- en massagetechnieken. Je leert communiceren en spelen met je baby doormiddel van babygebaren, liedjes, muziek en spelletjes. Daarnaast heb je contact met andere ouders en is er altijd tijd voor een goed gesprek. Uiteraard is er alle ruimte om te knuffelen, te troosten, te voeden of te verschonen als jouw kindje dit even nodig heeft.

Praktische zaken
– De volledige cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van ieder 60 minuten.
– De cursus is geschikt voor ouders met een baby vanaf 2 maanden.
– Bijeenkomsten vinden plaats in onze praktijkruimte te Vlaardingen.

We adviseren je om comfortabele kleding (liefst in “laagjes”, zodat je wat aan/uit kunt doen) mee te brengen. Ook graag een grote (hand-)doek voor op de yogamatten die in de ruimte aanwezig zijn. Voor koffie, thee, water en wat lekkers wordt gezorgd.

Samen met je baby balans vinden en liefde uitwisselen. De basis voor een levenslang gevoel van veiligheid en een belangrijk bouwsteen in de verdere ontwikkeling van het jonge kind.

Aanmelden voor deze cursus