Over ons

Leren, ontdekken en ontwikkelen in een natuurlijke omgeving waar rust, reinheid en heling centraal staat

 

Iedereen heeft een innerlijke richtingaanwijzer naar harmonie en geluk. Een stem vanuit je dromen, verlangens, passie en motivatie. In het drukke, lawaaiige leven dat wij leven, is het soms moeilijk om deze stem te horen. Of om te luisteren en te volgen wat ons echt blij maakt. Wij helpen kinderen en hun ouders graag om vanuit eigen basis te groeien en sterker te worden, zodat zij de weg naar geluk weer op kunnen pakken.

Omdat wij geloven, dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn, kijken we altijd naar het groter geheel; de mentale, fysieke en emotionele situatie. We werken hierbij met hoofd, hart en handen en zetten ervaringsoefeningen, materialen en werkvormen in, onderbouwd met duidelijke theorieën, eye-openers en inzichten. Samen kijken we naar wat ons gedrag en het gedrag van kinderen ons vertelt. Kinderen communiceren tenslotte ondermeer doormiddel van gedrag. Zij willen ons iets duidelijk maken. Het heeft een functie en een doel die wij moeten leren begrijpen. Omdat dit geldt voor alle leeftijden, werkt Kinderpraktijk Bimbi met ouders en hun kinderen van nul tot twaalf jaar.

 

 Chiara van der Linden

 

Augustus 2017 opende Chiara de deuren van Kinderpraktijk Bimbi in Maassluis. In oktober 2020 verhuisde de praktijk naar een mooie locatie in Vlaardingen nabij het centrum. Een ruimte die zij altijd al wilde hebben. Met grote ramen, veel ruimte en de natuur op loopafstand.

Chiara werkt als coach en therapeut en heeft zich de afgelopen jaren verdiept in de natuurgeneeskunde. Al vanaf jongs af aan ervaart zij een grote liefde voor de kleinste mensen op onze aarde. Ze vind het fascinerend om bij kinderen het individu en hun eigenheid waar te nemen.
Lees meer

 

 

Marjolein Zalmé

 

Marjolein is sinds 2023 werkzaam als kindertherapeut in Kinderpraktijk Bimbi. Na de Pabo is zij Pedagogische Wetenschappen gaan studeren en mag zich daarnaast Holistisch Kindertherapeut noemen. Altijd haar dromen achterna gaand, is zij op het gebied van werk altijd op zoek naar het hebben van een zinvolle job. Waar je van grote waarde kunt zijn voor een ander, met name voor kinderen, die nog zo die eerlijkheid, puurheid en energie kunnen uitstralen.

In de ondersteuning die vanuit Kinderpraktijk Bimbi geboden wordt, komt Marjolein juist om de hoek kijken als het niet zo lekker gaat met een kind.
Lees meer

 

 

Maria Osterhaus

 

Maria is sinds begin 2024 werkzaam als speltherapeut bij Kinderpraktijk Bimbi. Zij is opgeleid orthopedagoog, gedragsdeskundige en speltherapeut. Maria heeft met verschillende doelgroepen gewerkt binnen het onderwijs, een praktijk voor spelbegeleiding en speltherapie en in de zorg voor kinderen met ontwikkelingsachterstanden. In haar werk heeft zij veel kinderen en jongeren mogen leren kennen met allerlei kwaliteiten en uitdagingen.

Maria gelooft dat groei en ontwikkeling bij ieder kind mogelijk is, met als basis gezien, gehoord en begrepen te worden in liefdevolle en veilige omgeving.
Lees meer

 

 

Volg ons op Facebook
Interessante link: Gezinsondersteuning

Call Now Button