Over ons

Leren, ontdekken en ontwikkelen in een natuurlijke omgeving waar rust, reinheid en heling centraal staat

 

Iedereen heeft een innerlijke richtingaanwijzer naar harmonie en geluk. Een stem vanuit je dromen, verlangens, passie en motivatie. In het drukke, lawaaiige leven dat wij leven, is het soms moeilijk om deze stem te horen. Of om te luisteren en te volgen wat ons echt blij maakt. Wij helpen kinderen en hun ouders graag om vanuit eigen basis te groeien en sterker te worden, zodat zij de weg naar geluk weer op kunnen pakken.

 

Omdat wij geloven, dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn, kijken we altijd naar het groter geheel; de mentale, fysieke en emotionele situatie. We werken hierbij met hoofd, hart en handen en zetten ervaringsoefeningen, materialen en werkvormen in, onderbouwd met duidelijke theorieën, eye-openers en inzichten. Samen kijken we naar wat ons gedrag en het gedrag van kinderen ons vertelt. Kinderen communiceren tenslotte ondermeer doormiddel van gedrag. Zij willen ons iets duidelijk maken. Het heeft een functie en een doel die wij moeten leren begrijpen. Omdat dit geldt voor alle leeftijden, werkt Kinderpraktijk Bimbi met ouders en hun kinderen van nul tot twaalf jaar.

 

Chiara van der Linden

 

Opende in augustus 2017 de deuren van Kinderpraktijk Bimbi in Maassluis. In oktober 2020 verhuisde de praktijk naar een mooie locatie in Vlaardingen nabij het centrum. Een ruimte die zij altijd al wilde hebben. Met grote ramen, veel ruimte en de natuur op loopafstand.

 

Chiara werkt als coach en therapeuten heeft zich de afgelopen jaren verdiept in de natuurgeneeskunde. Al vanaf jongs af aan ervaart zij een grote liefde voor de kleinste mensen op onze aarde. Ze vind het fascinerend om bij kinderen het individu en hun eigenheid waar te nemen. Niet één kind is hetzelfde en er is niet één manier van opvoeden. Daarom draait het bij haar voornamelijk om bewust ouderschap. In de praktijk helpt zij gezinnen graag om vanuit eigen basis te groeien, te verwerken en sterker te worden. Dit doet ze al jaren vanuit een holistische visie: er is altijd een reden voor het gedrag van een kind. Hierbij kijk ik naar de mentale, fysieke en emotionele situatie. Op basis van hoofd, hart en handen zet ik ervaringsoefeningen, materialen en werkvormen in, onderbouwd met duidelijke theorieën, eyeopeners en inzichten. Verbinding, begrip, gezonde voeding, ritme, warmte en omhulling, slapen, spelen en opvoeden vanuit je hart, krijgen daarbij aandacht.

 

Ze is gespecialiseerd in baby’s, voeding en gedrag en daarnaast echtscheidingen. Waar de samenleving voornamelijk kijkt naar het kind, maakt Chiara graag de vertaalslag naar de boodschap. Het gedrag van een kind heeft altijd een boodschap voor ouders, opvoeders en zelfs de samenleving als geheel.

 

 

Marjolein Zalmé

 

Marjolein is sinds 2023 werkzaam als kindertherapeut in Kinderpraktijk Bimbi. Na de Pabo is zij Pedagogische Wetenschappen gaan studeren en mag zich daarnaast Holistisch Kindertherapeut noemen. Altijd haar dromen achterna gaand, is zij op het gebied van werk altijd op zoek naar het hebben van een zinvolle job. Waar je van grote waarde kunt zijn voor een ander, met name voor kinderen, die nog zo die eerlijkheid, puurheid en energie kunnen uitstralen. En in de ondersteuning die vanuit Kinderpraktijk Bimbi geboden wordt, komt Marjolein juist om de hoek kijken als het niet zo lekker gaat met een kind. Het geeft haar veel voldoening om met ouders het proces waarin een gezin zich bevindt te ondersteunen en om er samen voor te zorgen dat een kind weer beter in zijn of haar vel komt te zitten. Daarin kijken we samen naar de oorzaak van de klacht van het kind en gaan we met de doelen aan de slag, zodat het weer beter gaat met een kind.

 

In de kindertherapie werkt Marjolein holistisch en systemisch. Dat wil zeggen dat ze op meerdere manieren kijkt naar een kind, namelijk vanuit het denken, het gevoel, de energie, het lijf én oog heeft voor de omgeving waar het kind in opgroeit. Met haar ruime ervaring in het werken met kinderen en ouders in het basisonderwijs, in de jeugdhulpverlening en de SGGZ, zet Marjolein al haar kennis en ervaring in en verbindt zij de wetenschap en de spiritualiteit in de therapie. Als moeder weet ze ook heel goed dat het opvoeden van kinderen uitdagingen met zich mee kan brengen en dat het soms best ingewikkeld kan zijn om lastig gedrag van een kind te begrijpen en om hiermee thuis en op school mee om te gaan. Daarom gaat ze altijd diep in op het vertalen van het gedrag van het kind richting opvoeders, zodat zij begrijpen waarom een kind doet zoals hij/ zij doet en we oplossingsgericht aan de slag kunnen gaan. Spelenderwijs werkt Marjolein samen met het kind om bepaalde gebeurtenissen een plek te geven, om op zoek te gaan naar de waardevolle eigenschappen van een kind, om vaardiger te worden in de dingen die een kind lastig vindt en om te leren ontspannen, op een prettige manier te ontladen en te ontprikkelen. Daarin geeft ze ouders altijd handvatten mee, zodat ook zij weten wat hun kind nodig heeft om tijdens, maar ook na de ondersteuning van Bimbi op eigen krachten weer verder kan gaan.

 


Kinderpraktijk Bimbi is aangesloten bij BATC; Beroepsorganisatie voor natuurgeneeskundige en natuurgerichte therapeuten.

Wij werken zo veel mogelijk op basis van de vijf natuurgerichte principes: energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding en psyche. Deze zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar, waardoor aandacht voor elk belangrijk is om een goede balans te verkrijgen.  Klik hier Voor meer informatie over onze werkwijze

Volg ons op Facebook
Interessante link: Gezinsondersteuning

Call Now Button