Emmy Geelen

Beeldend therapeut

De grote fascinatie voor creativiteit alsmede de menselijke psychologie hebben altijd centraal gestaan in het leven Emmy.

Deze passies kwamen samen tijdens haar opleiding tot beeldend vaktherapeut met een antroposofische oriëntatie. Hierin heeft zij geleerd de mensen vanuit meerdere niveaus te beschouwen en te helpen. Ook heeft zij onder andere onderzoek gedaan naar angst en emotieregulatie binnen de beeldende therapie.

Zij is gepassioneerd om mensen op een creatieve wijze zichzelf te laten ontdekken, zodat zij zichzelf beter begrijpen, kunnen accepteren en ten volste kunnen leven met innerlijke rust.

Emmy is overtuigd van de helende werking van beeldend werken, ook als je vind dat je helemaal niet creatief bent. Bijzonder om te zien vindt zij hoe het werken met verschillende materialen en technieken het mogelijk maakt om op een diepere laag in contact te komen met jezelf. Hierdoor kunnen gebeurtenissen of ervaringen verwerkt worden en nieuwe vaardigheden worden aangeleerd. Beeldende therapie is een veilige, laagdrempelige en non-verbale manier om persoonlijke groei en herstel te bevorderen, juist bij kinderen, omdat zij nog volop in ontwikkeling zijn. Het motiveert haar dat kinderen die nog midden in hun ontwikkeling tot hun zitten en een natuurlijke flexibiliteit bezitten, waardoor therapie bij hen vaak een diepgaand en blijvend effect kan hebben.

Tijdens de behandeling hecht Emmy veel waarde aan het beschouwen van elk individu als uniek en compleet. Het is haar doel om deze weg van ontwikkelen wat ‘lichter’ te maken, zodat ze gewoon kind kunnen zijn en hier de rest van hun leven profijt van hebben. Voor een duurzaam therapieresultaat gelooft zij in een aanpak waarbij ook het gezinssysteem wordt betrokken. Emmy werkt graag intuïtief, maar ook gestructureerd, met oog voor de unieke behoeften van elk kind en gezin. Haar kracht ligt in het waarnemen van lichaamstaal, invoelen en het creëren van een veilige, oordeelvrije omgeving waarin kinderen en ouders/verzorgers zich welkom, gezien en geaccepteerd voelen. Dit leidt tot persoonlijk contact en kunstzinnige oefeningen die echt aansluiten bij wat nodig is.