Kim Adamsom

Beeldend therapeut

Kim is vanaf de zomer 2024 bij Bimbi in het team gekomen. Met haar uitgebreide kennis en ervaring met het opvoeden van kinderen, vond zij uiteindelijk haar plekje als beeldend/kunstzinnig therapeut.

In 2018 behaalde zij haar diploma aan de Hogeschool Leiden, waarna er nog velen scholingen volgde met onder andere de opleiding tot kindertolk. Zij vindt het mooi om te zien wat voor diepe band kinderen en ouders samen hebben en hoe kinderen dit op hun beurt laten merken.  Kim is aanvullend antroposofisch geschoold, maar kan feilloos aanvoelen wat de juiste behandelmethodes zijn

Kim vindt het bewonderingswaardig hoe kinderen doormiddel van creativiteit kunnen verwerken, helen en vaardigheden kunnen leren. Zij kan oprecht genieten wanneer zij ziet hoe kinderen zich helemaal kunnen verliezen en/of vinden in het creatieve proces. De tijd bestaat even niet, alleen het kunstzinnig werk. Als we ouder worden hebben we onszelf wijs gemaakt dat we niet creatief zijn en het ‘niet kunnen’. Bij kinderen maakt dit niet uit. Zij gaan op in het moment en kunnen zonder bewust na te denken de mooiste werkjes creëren. Soms is het geworden zoals zij graag zouden willen en kunnen ze trots zijn op hun werk. Maar het gebeurd ook dat het niet gelukt is zoals ze het zich bedacht hadden. Maar ook dan gebeurd er altijd van alles. Er worden gebeurtenissen verwerkt en nieuwe vaardigheden geleerd.  De magie van kunst vinden we immers terug in de kleinste dingen..