Marjolein Zalme

kindertherapeut

Marjolein is sinds 2023 werkzaam als kindertherapeut in Kinderpraktijk Bimbi.

Na de Pabo is zij Pedagogische Wetenschappen gaan studeren en mag zich daarnaast (holistisch) Kindertherapeut noemen. Altijd gedreven door haar dromen, streeft ze in haar professionele leven naar het hebben van een zinvolle job. Werk waar je van grote waarde kunt zijn voor een ander, met name voor kinderen, die nog zo die eerlijkheid, puurheid en energie kunnen uitstralen.

In de ondersteuning die Kinderpraktijk Bimbi biedt, komt Marjolein in beeld wanneer een kind het moeilijk heeft. Het geeft haar veel voldoening om met ouders het proces waarin een gezin zich bevindt te ondersteunen en om er samen voor te zorgen dat een kind weer beter in zijn of haar vel komt te zitten. Samen onderzoeken ze de oorzaak van de klachten van het kind en stellen ze doelen om ervoor te zorgen dat het kind zich weer beter voelt.

In de therapie werkt Marjolein holistisch, systemisch waarbij ze het spel van het kind als basis gebruikt.. Dat wil zeggen dat ze op meerdere manieren kijkt naar een kind, namelijk vanuit het denken, het gevoel, de energie, het lijf én oog heeft voor de omgeving waar het kind in opgroeit. Met haar ruime ervaring in het werken met kinderen en ouders in het basisonderwijs, in de jeugdhulpverlening en de SGGZ, zet Marjolein al haar kennis en ervaring in en integreert zij de wetenschappelijke inzichten met aanvullende en verdiepende perspectieven. Als moeder begrijpt ze ook uit eigen ervaring dat het opvoeden van kinderen uitdagingen met zich meebrengt. Ze weet hoe ingewikkeld het kan zijn om het gedrag van een kind te begrijpen en ermee om te gaan, zowel thuis als op school.. Daarom legt ze altijd de nadruk op het vertalen van het gedrag van het kind richting opvoeders, zodat zij begrijpen waarom een kind doet zoals hij/ zij doet en we oplossingsgericht aan de slag kunnen gaan.

Spelenderwijs werkt Marjolein samen met het kind om bepaalde gebeurtenissen een plek te geven, om op zoek te gaan naar de waardevolle eigenschappen van een kind, om vaardiger te worden in de dingen die een kind lastig vindt en om te leren ontspannen, op een prettige manier te ontladen en te ontprikkelen. Daarin geeft ze ouders altijd handvatten mee, zodat ook zij weten wat hun kind nodig heeft om tijdens, maar ook na de ondersteuning van Bimbi op eigen krachten weer verder kan gaan.