Marjolein Zalmé

 
Marjolein is sinds 2023 werkzaam als kindertherapeut in Kinderpraktijk Bimbi. Na de Pabo is zij Pedagogische Wetenschappen gaan studeren en mag zich daarnaast Holistisch Kindertherapeut noemen. Altijd haar dromen achterna gaand, is zij op het gebied van werk altijd op zoek naar het hebben van een zinvolle job. Waar je van grote waarde kunt zijn voor een ander, met name voor kinderen, die nog zo die eerlijkheid, puurheid en energie kunnen uitstralen.
 
In de ondersteuning die vanuit Kinderpraktijk Bimbi geboden wordt, komt Marjolein juist om de hoek kijken als het niet zo lekker gaat met een kind.
 
Het geeft haar veel voldoening om met ouders het proces waarin een gezin zich bevindt te ondersteunen en om er samen voor te zorgen dat een kind weer beter in zijn of haar vel komt te zitten. Daarin kijken we samen naar de oorzaak van de klacht van het kind en gaan we met de doelen aan de slag, zodat het weer beter gaat met een kind.

 

In de kindertherapie werkt Marjolein holistisch en systemisch. Dat wil zeggen dat ze op meerdere manieren kijkt naar een kind, namelijk vanuit het denken, het gevoel, de energie, het lijf én oog heeft voor de omgeving waar het kind in opgroeit. Met haar ruime ervaring in het werken met kinderen en ouders in het basisonderwijs, in de jeugdhulpverlening en de SGGZ, zet Marjolein al haar kennis en ervaring in en verbindt zij de wetenschap en de spiritualiteit in de therapie. Als moeder weet ze ook heel goed dat het opvoeden van kinderen uitdagingen met zich mee kan brengen en dat het soms best ingewikkeld kan zijn om lastig gedrag van een kind te begrijpen en om hiermee thuis en op school mee om te gaan. Daarom gaat ze altijd diep in op het vertalen van het gedrag van het kind richting opvoeders, zodat zij begrijpen waarom een kind doet zoals hij/ zij doet en we oplossingsgericht aan de slag kunnen gaan.
 
Spelenderwijs werkt Marjolein samen met het kind om bepaalde gebeurtenissen een plek te geven, om op zoek te gaan naar de waardevolle eigenschappen van een kind, om vaardiger te worden in de dingen die een kind lastig vindt en om te leren ontspannen, op een prettige manier te ontladen en te ontprikkelen. Daarin geeft ze ouders altijd handvatten mee, zodat ook zij weten wat hun kind nodig heeft om tijdens, maar ook na de ondersteuning van Bimbi op eigen krachten weer verder kan gaan.

 

 

Volg ons op Facebook
Interessante link: Gezinsondersteuning

Call Now Button