Werkwijze

Bij Bimbi vinden wij het individu erg belangrijk en bieden wij zo veel mogelijk hulp op maat. Iedereen heeft een innerlijke richtingaanwijzer naar harmonie en geluk. Een stem vanuit je dromen, verlangens, passie en motivatie. In het drukke, lawaaiige leven dat wij leven, is het soms moeilijk om deze stem te horen. Of om te luisteren en te volgen wat ons echt blij maakt. Wij helpen kinderen en hun ouders graag om vanuit eigen basis te groeien en sterker te worden, zodat zij de weg naar geluk weer op kunnen pakken. Wij kijken naar de mentale, fysieke en emotionele situatie en streven ernaar om deze belangrijke elementen in balans en harmonie te brengen en te behouden. Hierbij gaan we ervan uit dat energie de basis is voor het functioneren van het menselijk lichaam.

Hoe verloopt een traject?

Omdat wij met een diverse team werken met verschillende behandelmethodes, kijk we graag met je mee wat passend is en op welke manier we de beste hulp kunnen bieden. Je hebt daarom altijd de eerste intake met de eigenaresse of leidinggevende van de praktijk. Zij kijken graag met je mee en samen kunnen jullie kijken wat de juiste weg. Daarna volgt de eerste kennismaking met de behandelend therapeut en bespreken jullie het behandeltraject. Pas daarna zal de eerste kennismaking met het kind plaatsvinden.
Een standaard consult duurt gemiddeld 45 minuten. Voor de intake en eventuele evaluatiemomenten nemen wij 60 minuten de tijd. De prijzen hiervoor blijven hetzelfde.

Behandelingen kind

De eerst twee á drie maanden noemen wij de intensieve fase. Dit houdt in dat we het kind regelmatig zien, maar ook de ouders een wezenlijk onderdeel zijn. In deze periode zien wij ouders gemiddeld eens in de drie weken en kinderen wekelijks of om de week. Na de intensieve fase wordt er samen gekeken naar de wensen, behoefte en frequentie.

Gezinsondersteuning

De eerst twee á drie maanden noemen wij de intensieve fase. Dit houdt in dat we de ouders/opvoeders regelmatig zien. We maken een plan en kijken of er oefeningen voor thuis wenselijk zijn. Indien het wenselijk dat ook andere gezinsleden een onderdeel van de behandeling zijn, kijken we wanneer dat passend is. Gemiddeld zijn er wekelijks sessies, maar soms om de week. Na deze fase kijken we wat nodig is en bouwen we langzaam met elkaar af.

In onze praktijk hanteren we altijd een integrale aanpak, wat inhoudt dat zorg en ondersteuning op elkaar zijn afgestemd en aansluiten bij de hulpvraag. We richten ons daarom niet alleen op het kind. Onze overtuiging is dat ouders (en de directe omgeving) een essentieel onderdeel zijn van het proces. Daarom nodigen we ouders regelmatig uit om deel te nemen en actief betrokken te zijn bij het traject.

Het is als een boompje planten met sterke wortels, want met deze basis zullen ze de sterkste stormen overwinnen.